La topografía corneal ¿qué es?

La topografía corneal ¿qué es?

13/02/2018

La topografia corneal és una prova diagnòstica computeritzada no invasiva que crea un mapa tridimensional de la superfície de la còrnia i ens permet conèixer les seves característiques.

La còrnia és una fina membrana transparent que tanca el globus ocular, per davant de l'iris i la pupil·la. Compleix múltiples funcions: com a finestra transparent de l'ull deixa passar les imatges i actua com una potent lent per enfocar-les sobre la retina. La retina és un teixit nerviós que porta les imatges al cervell i això ens permet veure els objectes que ens envolten.

Igual que en els mapes topogràfics, la topografia corneal es basa en unes línies de nivell en què els colors càlids representen una elevació i els colors freds una depressió.

Per al pacient la prova pot variar una mica segons l'equip però consisteix a mirar a un punt fix durant 3 o 4 segons, en els que veurà un llum vermell o una escombrada de llum que va d'un costat a l'altre.

La informació que ens dona la topografia corneal és la curvatura, gruix, excentricitat... de la còrnia. Tota aquesta informació és rellevant per a diferents tipus d'intervencions com la cirurgia refractiva corneal, el trasplantament de còrnia o l'extracció de cataractes, entre d'altres. També és important per saber si hi ha patologies: detecció del queratocon, astigmatismes irregulars, degeneracions corneals, etc. i per a l'adaptació de les lents de contacte.

Inscríbete a nuestra newsletter
Testimonios

  • Belinda Washington “El trabajo que hace la Fundación es fantástico. El objetivo es muy bueno, ayudar a [...]
  • Albert Om “La clínica Barraquer es un microestado independiente visitado por gente de todo el [...]
  • Plácido Domingo “Su increíble y total dedicación al paciente al que trata además de con su ciencia [...]
  • Ver todos

Pedir cita

Solicita visita con nuestros especialistas

PIDE CITA AHORA